Palupõhja loodus- ja talgulaager

29. - 31. märts 2013

Lõpuks ometi on käes kevadkuu ning loodus valmistub ärkama pikast talveunest. Linnud toovad kuuldavale esimesi lauluviise, päike paitab ja peegeldub sulavalt lumelt pimestavalt silma. Õhus on tunda kevade hõngu. Ka meie muutume ärksamaks ja hinges oleks nagu mingi rahutus – soov sügavalt sisse hingata värsket metsaõhku ja kõvakattega tee asemel tunda jalge all märga mätast.

Lihavõttepühadel saab seda kõike ja rohkemgi Alam-Pedja looduskaitseala metsade ja rabade vahel asuvas Palupõhja looduskoolis. Siin käivad loodusega sõbraks saamas nii lapsed kui ka täiskasvanud ja ka seekord ootame osalema igas vanuses huvilisi. Võimalused looduse tundmaõppimiseks on mitmekesised. Saab matkata metsas, luhal või rabarajal ning sel korral on võimalus lisaks looduse nautimisele tuttavaks saada ka Palupõhja küla ajalooga. 

Väga oodatud on loomulikult osalejate vabatahtlik panus looduskooli heasse käekäiku. Abistada saab küttepuude lõhkumisel ning ladumisel, võsalõikusel ja tulevase käsitöökoja jaoks vana kõrvalhoone koristamisel. Jõukohast tööd jätkub nii väikestele kui ka suurtele talgulistele. Just lastega peredele, kuid loomulikult ka kõikidele teistele, on see suurepärane võimalus ühiselt varakevadises looduses pühadehõnguline nädalavahetus veeta. Kindlasti ei puudu ka munade värvimine ning garanteeritud on hea äraolemine mõnusas seltskonnas ja soe saun.